76. FIP SVETSKI KONGRES FARMACIJE 2016

BUENOS AIRES, ARGENTINA 28 AVGUST – 01. SEPTEMBAR 2016.

(RISING TO THE CHALENGE: REDUCING THE GKOBAL BURDEN OF DESEASE)

Buenos Aires, lučki grad na obali Atlantskog okeana vekovima je bio kapija Argentine i cele Južne Amerike. Pariz van Evrope, kako ga često nazivaju, nalazi se na 240km dugoj plaži Rio de la Plata i pored toga što je jedan od gradova sa najvećim brojem stanovnika, takođe je i centar kulture, politike, industrije i tehnologije.

28.avusta 2016. bio je mesto održavanja 76.og internacionalnog FIP kongresa i mesto gde su se skupili farmaceuti sa svih kontinenata da odgovore na izazov globalnog opterećenja svetske populacije bolestima. To podrazumeva rešavanje problema koji uzrokuju ne samo skraćivanje životnog veka (9 od 10 najčesćih uzroka smrti je bolest), već i borbu protiv smanjenja kvaliteta života. Cilj ovog kongresa je da se podigne svest farmaceuta da moderna farmacija više ne stavlja akcenat na lečenje bolesti već na samo zdravlje, njegovo održavanje i promociju.

Spoj najmodernijih principa u farmaciji i duge živopisne istorije ovog prelepog grada koji je začinjen savršenom mašavinom tanga, bifteka i vina je ono što ovaj kongres čini nezaboravnim iskustvom.