BIONA – Bol u zglobovima – Bol u kolenu – Osteoartritis – Ograničeni pokreti zglobova

Biona prašak je dodatak ishrani koji sadrži kristalni glukozamin-sulfat prirodnog porekla, ekstrahovan iz ljušture škampa i rakova.

Prednosti

  • Visoka bioraspoloživost kristalnog glukozamin-sulfata, a time i bolja efikasnost. Razlog tome je mala veličina molekula kristalnog glukozamin-sulfata prirodnog porekla i forma praška koja se brže rastvara u organizmu.
  • Jednokratno doziranje (1 kesica dnevno). Studije su pokazale da glukozamin pokazuje najbolju efikasnost ukoliko se primenjuje u jednokratnoj dozi od 1500 mg i to u formi praška.

Glukozamin sulfat

Glukozamin sulfat je aminosaharid koji se uobičajeno nalazi u ljudskom organizmu i učestvuje u sledećim procesima:

  • Izgradnja hijaluronske kiseline sinovijalne tečnosti.
  • Stimulisanje biosinteze gradivnih sastojaka zglobne hrskavice: glukozaminoglikana i proteoglikana.

Glukozamin-sulfat ima, takođe, antiinflamatorna svojstva i inhibiše procese degradacije zglobne hrskavice, te i na taj način ostvaruje svoj povoljan efekat na zglobnu hrskavicu. Zahvaljujući glukozamin-sulfatu visoke bioraspoloživosti BIONA pomaže u obnavljanju hrskavice u stanjima degenerativnih oboljenja zglobova, u ublažavanju bolova i odlaganju strukturalnog oštećenja zglobova.

Kliničke studije su pokazale da je efikasnost delovanja glukozamin-sulfata na simpotome osteoartritisa vidljiva već nakon 2-3 nedelje od početka primene leka. Glukozamin-sulfat pokazao je dobru podnošljivost bez nepovoljnih uticaja na kardiovaskularni, respiratorni, centralni ili autonomni nervni sistem.

Primena

  • osteoartritis
  • bol u zglobovima
  • bol u kolenu
  • ograničenost pokreta zglobova

Pakovanje: 20 kesica

1 kesica Biona praška sadrži 2000 mg kristalnog glukozamin-sulfata (1500 mg glukozamin sulfata).

Način upotrebe: Sadržaj jedne kesice rastvoriti u čaši hladne ili tople vode (ne vruće). Uzimati jedanput dnevno posle obroka u toku 6 nedelja ili duže po potrebi.