Zlatna bonitetna izvrsnost

Gold sertifikat za bonitetnu izvrsnost AAA

VEGA DOO VALJEVO zasluženo je nosilac Gold sertifikata za odlično poslovanje u 2015, 2016, 2017. godini sa ocenom kreditnog rejtinga u poslovanju AAA.

Na osnovu analize finansijskog poslovanja za protekle tri godine VEGA DOO ponela je najvišu ocenu bonitetne izvrsnosti poslovanja koja oslikava najviši kreditni rejting u poslovanju –AAA i postala ekskluzivni nosilac Gold Creditworthiness Rating Excellence Certifikate AAA.

Po evropskom modelu za poslovnu izvrsnost – European Foundation for Quality Management (1992), a na osnovu izuzetinih poslovnih rezultata, VEGA DOO je stekla uslove za međunarodni sertifikat , licence Dun & Bradstreet i D-U-N-S® number (globalni jedinstveni identifikacioni broj za privredna društva koji se koristi za identifikaciju društava u svetu – poseduju ga sve medjunarodne organizacije na čelu sa UN http://www.dnb.com/ ) i pripada grupi najuspešnijih kompanija u Evropi i Srbiji.

Imati sertifikat izvrsnosti jedno je od retkih priznanja kojim poslovni subjekti dokazuju svojim potencijalnim poslovnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođeno preduzeće s kojim treba poslovati.

U međunarodnom okruženju sertifikovanje je uobičajena praksa i na taj način kompanije dodatno jačaju svoj ugled i poverenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju.

Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sistematskog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaće privrede, rame uz rame sa preduzećima iz Evropske unije, jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriterijumi.

Sertifikovanje kompanije (bonitetna izvrsnost) je dugogodišnja međunarodna praksa koja nosiocima sertifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja. Ujedno njihovim klijentima ili pak partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja. Posedovanje Sertifikata bonitetne izvrsnosti važno je u praktičnoj primeni pri dokazivanju svojih kvaliteta i konkurentnosti zainteresovanim stranama, potencijalnim partnerima. Pri aktivnostima u promociji, pri davanju ponuda i razvoju raznih oblika partnerstva, takav dokument predstavlja izvanrednu dodatnu referencu.

Metodologija bonitetne izvrsnosti razvrstava poslovne subjekte prema kriterijumima uspešnosti i likvidnosti u više bonitetnih razreda.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti meri se na analizi finansijskih izveštaja za prethodne godine i prognoze uspešnosti u poslovanju za sledećih 12 meseci. Analitička metoda izračunavanja je jedinstvena za sva tržišta Evrope i temelji se na službenim godišnjim finansijskim izveštajima poslovnih subjekata. Sertifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih evropskih standarda kojima se definiše kvalitet poslovanja, drugim rečima, međunarodna priznata oznaka ekonomskog kvaliteta poslovnog subjekta.

GOLD bonitetna uspešnost, predstavlja najviši stepen uspešnosti jedne kompanije, koja se iskazuje AAA rejtingom za tri uzastopne poslovne godine.