Vega doo Valjevo veledrogerija

Vega d.o.o. Valjevo je veledrogerija koja se bavi prodajom, skladištenjem i distribucijom lekova, dijetetskih suplemenata, medicinskih, kozmetičkih i higijenskih sredstava na celokupnom tržištu Republike Srbije, sa iskustvom u poslovanju dužim od 20 godina.Naša ciljna grupa su pre svega privatne i državne apoteke.

veleprodaja-lekovaU Valjevu posedujemo poslovni prostor ukupne površine od blizu 5000 m², sa magacinima snabdevenim svim sadržajima koji su neophodni za poštovanje dobre distributivne prakse uključujuci i održavanje i praćenje hladnog lanca kao i programiranje temperature u celom magacinskom prostoru. Nedavno je kupljen novi magacinski prostor od 6500 m², sa 20.000 m² slobodne neizgrađene površine, koji će biti adaptiran u skladu sa najsavremenijim zahtevima distribucije lekova. U Nišu je oformljen distributivni centar kako bi se na taj način povećala dostupnost robe apotekama sa teritorije južne i istočne Srbije.

Ukupno posedujemo 30 dostavnih vozila koja su opremljena sistemom za održavanje i praćenje optimalne temperature koja je potrebna za bezbedan transport lekova kao i održavanje hladnog lanca. Roba se transportuje u plastičnim transportnim kutijama specijalne namene tako da je u svakom momentu transporta do kupca zastičena od uticaja sredine.

Snabdevamo više od 1000 privatnih apoteka, sve državne apoteke u Srbiji kao i apoteke pri domovima zdravlja na teritoriji Republike Srbije.

Naš rast u prvom kvartalu 2014. godine u odnosu na prvi kvartal 2013. godine je oko 65%. Značajan podatak je da je uporedo sa rastom prodaje lekova koje državne ustanove izdaju na recept rasla i komercijalna prodaja ka privatnim i državnim apotekama. Učešće komercijalne prodaje u ukupnoj prodaji je preko 60%. To smatramo osnovnim faktorom naše stabilnosti i u tom segmentu planiramo da rastemo u 2014. godini. Taj plan nameravamo da ostvarimo prijemom novih komercijalnih saradnika kao i povećanjem broja dolazaka u apoteke i proširenjem voznog parka.

Poslovnom sistemu Vega pripada i lanac apoteka ZU. Ap. Vegafarma koji sada čini 17 apoteka a u planu je da se do kraja godine otvori još nekoliko novih jedinica. Za sada imamo sedam apoteka na području Beograda, osam u valjevskom regionu, jednu na području Šapca i jednu na području Aranđelovca.

Imamo potpisane ugovore sa skoro svim uvoznim i domaćim proizvođačima.

Vega je dugogodišnja neraskidiva karika između proizvođača i krajnjeg kupca. Naš osnovni cilj je, pre svega, efikasno, brzo i pouzdano dopremanje robe do krajnjeg kupca u svakom momentu, a naša misija se zasnivana na stalnom podizanju nivoa zadovoljstva kupaca našim uslugama.