Bronhocea

Bronhocea - Vega

Ublažava simptome prehlade Bronhocea - Lekovita svojstva

Lekovita svojstva

Koren belog sleza (2000mg) - kesice

Beli slez se u medicini smatra jednim od najboljih sredstava za oblaganje sluzokože zahvaljujući visokom sadržaju sluzi. Leči disajne upalu grla, bronhitis, olakšava kašalj i zapaljenje pluća, pomaže pri iskašljavanju, čisti usnu duplju, leči afte i akne, čisti pluća. Beli slez, Althaea officinalis, se od davnina koristi kao lekovita biljka. Hemijska analiza korena pokazuje da obiluje biljnim sluzima (od 18 do 35 posto), zatim pektinom i taninom. Slez se u medicini smatra jednim od najboljih sredstava za oblaganje sluzokože. Koristi se za ublažavanje kašlja i olakšavanje iskašljavanja. U disajnom putevima ekstrakt ove biljke smanjuje spazam mišića i oblaže sluznicu pa tako smiruje suvi, nadražajni kašalj.

Koren sladića (200 mg) - 2 kesice

Slatki koren se tradicionalno koristi za smirenje kašlja i upale grla, kao i kod upala želudačne sluznice, gastritisa i čira na želucu. Koristi se za iskašljavanje kod oboljenja gornjih disajnih puteva. Zahvaljujući protivupalnom dejstvu i sprečavanju širenja zapaljenskih reakcija primenjuje se kod: čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, artritisa. Takođe se nekad preporučuje u nastavku terapije kortikosteroidima. Pokazuje i antivirusno dejstvo. Slatki koren sprečava razmnožavanje virusa i širenje u organizmu, pa se može koristiti kod brojnih virusnih infekcija. Jedan od osnovnih aktivnih sastojaka je glicirizin, koji ima dejstvo slično kortizonu (kortikosteroidni hormon sa protivupalnim dejstvom).

Kora vrbe (300 mg) - 2 kesice

Danas se koristi kora bele vrbe (Salix alba). Najvažniji sastojak kore je salicin. Vrba je među prvim naučno istraženim biljkama. Još u XIX veku je francuski hemičar Leroks izvukao aktivni sastojak iz kore vrbe i nazvao ga salicin, a od 1852. g. salicin se proizvodi sintetički da bi 1899.godine bio proizveden prvi aspirin. Kora se preporučuje protiv mnogih stanja upale, uključujući tu i reumu i artritis (kostobolja). Pomaže pri snižavanju telesne temperature i stanju groznice. Oslobađa od neuralgije, glavobolje i ostalih opštih bolova.

Nana (10 mg) - 2 kesice

Nana je aromatična (mirisna) biljka, posebno njen list, jer on sadrži najviše eteričnog ulja od čega uglavnom i potiče lekovitost i prijatan miris ove korisne biljke. Ova lekovita biljka sadrži vitamine, minerale, kiseline, betakaroten, vlakna, tanine, flavonoide. Eterična ulja iz lista nane osvežavaju i hlade zato što sadrže mentol Sadržaj sirćetne i askorbinske kiseline u nani pomaže u razgradnji sluzi, i doprinosi da se sluz izbaci iz pluća.

Vitamin C (200mg) - 2 kesice

Uloga vitamina C u ljudskom organizmu je višestruka. Vitamin C je snažan antioksidans, osim što neutrališe slobodne radikale, vitamin C regeneriše i druge antioksidanse, kao na primer glutation, vitamin E, koenzim Q10. Vitamin C poboljšava imunski status, poboljšava nivo antitela i sintezu interferona.